Hogyan kell elkészíteni?
1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A céklákat becsomagoljuk alufóliába úgy, hogy előtte olívaolajjal, sóval, borssal bedörzsöljük őket. Sütőben 1,5 óráig sütjük. Felvágás előtt a héját letisztítjuk róla.
2. Beáztatjuk a hagymát a fehérborecetbe, legalább 10 percig. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot (legalább ½ tk. sót használjunk).
3. A diót a serpenyőben pár percig pirítjuk, amíg lehet már érezni az illatát. Ha lehűlt, apróra vágjuk, majd összeforgatjuk a mézzel.
4. Tálalás előtt a salátaleveleket összekeverjük az öntettel, hozzáadjuk a sütőben sült céklát, amit felkockázunk előtte, majd végül a sajtot is és mézes diót is.