Gyümölcsös, zabpelyhes muffin

Vágólapra másolva!
Hozzávalók: 250 g zabpehely, 2 tk. sütőpor, 1 tk. őrölt fahéj, ½ tk. só, 120 g méz, 1 tojás, 1 marék mandulabél, 0,5 l tej, 1 db banán, 1 db alma, 2 ek. szőlőmagolaj
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Hogyan kell elkészíteni?

1. Egy nagyobb tálban a finomszemű zabpelyhet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a megpucolt és apróra kockázott almával, a sóval és a pépesre tört banánnal összekeverjük.
2. A kisebbik tálban a tejet, a mézzel és a tojással alaposan elkeverjük.
3. A folyékony hozzávalókat a száraz összetevőkhöz öntjük, végül a masszához hozzáadjuk a durvára tört mandulabelet és az olajat.
4. 190 fokra előmelegített sütőben, 32-37 percet sütjük.

Tipp:
Tálaláskor natúr joghurttal és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.