Fetasajtos barnarizs kockák

Vágólapra másolva!
Hozzávalók: 500 gr barnarizs (előgőzölt), 60 gr fetasajt, 50 gr túró, 300 gr édesburgonya, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, kb. 60 gr liszt, 2 ek. petrezselyem, kb. 100 ml paradicsompüré, 100 gr rukkola
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Hogyan kell elkészíteni?

1. Elvégezzük az előkészületeket. A barnarizs két és félszeres mennyiségű sós vízben, gyöngyözve, letakarva megfőzzük annyi ideig, ami a dobozon található. Az édesburgonyát héjastól megsütjük, aztán megpucoljuk.
2. Egy tálban keverjük össze a rizst, a fetasajtot, a túrót, az édesburgonyát, a fokhagymát, a tojást, a lisztet és a rukkolát.
3. Vajazzunk ki egy kisebb tepsit vagy jénait és abba tegyük át a rizses masszát. 180 fokon 20 percig süssük.
4. Pihentessük 20 percet, majd utána vágjunk belőle kockákat.

Tipp:

Akár 2 nappal fogyasztás előtt is elkészíthetjük, hűtőbe tehetjük; édesburgonya helyett sütőtököt is használhatunk.