Meggyel töltött kókuszos csokigolyók

Vágólapra másolva!
Hozzávalók: 25 gr pisztácia, 2 ek. olvasztott kókuszzsír, 270 gr kókuszreszelék, 50 gr kakaó por, 140, gr kókusztej, ½ tk. őrölt fahéj, 1 db tojás fehérje, 1 csipet só, 170 gr méz, magozott meggy.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Hogyan kell elkészíteni?

1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ez idő alatt egy tálban összekeverjük a reszelt kókuszt, a kakaóport, a mézet, a kókusztejet és a fahéjat.
2. A pisztáciát és az olajat szintén összekeverjük egy konyhai robotgéppel, addig amíg a pisztácia szinte krémes állagú lesz.
3. Az így kapott masszát hozzáadjuk a kókuszos összetevőkhöz.
4. Egy kézi habverővel felverjük a tojás fehérjét, addig míg habot nem kapunk belőle, majd hozzáadjuk a sót és még tovább mixeljük 1-2 percig.
5. Óvatosan beleforgatjuk az így kapott habot a tállal teli hozzávalókhoz.
6. Kanállal vagy kézzel apró golyókat formálunk a masszából. Igény szerint magozott meggyet teszünk a belsejébe.
7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a golyókat, amit 15 percre a sütőbe teszünk. Félidőben átforgatjuk őket. Tálalás előtt 1 órán át még pihentetjük a süteményt.