Túró és zabkorpa alapú pizza

Vágólapra másolva!
Mennyiség: 1 db kb. 24 cm átmérőjű pizzához, vagy 2 db 12 cm átmérőjű pizzához.
Vágólapra másolva!

Mi kell a tészta alaphoz?
- 350 g tehéntúró
- 80 g zabkorpa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 tk. só
- 4 ek. reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- bors, ízlés szerint
- 1 tk. szárított oregánó
- olíva olaj, hagyma párolásához

Mi kell a sós pizzához?
- sűrített paradicsom szósz
- kukorica
- bacon
- reszelt trappista sajt

Mi kell az édes pizzához?
- kevés olívaolaj
- mozzarella
- rukkola
- szeletelt füge
- dió
- méz a tetejére locsolva

Forrás: Origo

Pizza elkészítés lépésről lépésre:
1. A hagymát és a fokhagymát az olíva olajon üvegesre pároljuk.
2. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát, a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük olíva olajjal, majd ráegyengetjük a két részbe vett tésztát. Előmelegített 180 Celsius fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
4. Amíg sül a tészta, felszeleteljük a sonkát, a hagymát, a sajtot pedig lereszeljük, a kukoricát levágjuk a szárról.
5. Az egyik elősütött tésztát megkenjük paradicsomszósszal, reszelt sajttal, rátesszük a sonkát, a hagymát és a kukoricát.
6. A másik elősütött tésztát megkenjük olíva olajjal, majd sajtot teszünk rá, rukkolát, szeletelt fügét, diót és a legvégén mézet csurgatunk rá.
7. Visszatesszük a sütőbe mindkét pizzát, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő sütőfüggő, érdemes közben ellenőrizni.