TŐKEHAL - Tanti, Budapest

Vágólapra másolva!
TŐKEHAL - Tanti, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá? Hogyan kell elkészíteni?

  • 1kg zsenge répa
    Forrás: Nagy Bence
  • 1dl gránatalma ecet
  • thermorezisztens zselésítő anyag
  • emulgeálo anyag

1.A répákat zöldségcentrifugában leengedjük, majd felmelegítjük a levüket.

2. Sűrű szitán átszűrjük, majd hűtsük le.

3.Hozzáturmixoljuk a többi hozzávalót, majd forraljuk fel és tálcára öntve teljesen hűtsük le.

4.Erős turmixgépben emulgeáljuk, majd szitán áttörjük.

  • 20 dkg sárgarépa
  • olivaolaj
  • cukor

1.A hozzávalókat összekeverjük, 120 fokos sütőben addig sütjük a répákat, amíg teljesen meg nem puhulnak, 10 percenként keverjük meg.

  • 20dkg sárgarapa
  • 1kg durva tengeri só

1.A répákat a sóra helyezzük, majd süssük meg 200 fokon.

  • 10 dkg edameme bab
  • 10 dkg gyöngyhagyma
  • olivaolaj

1.Vágjuk félbe a hagymákat, vágási felülettel lefelé, közepesen erős lángon készítsük.

2. Forrázzuk le a babot, pucoljuk meg, majd egy kevés olajjal és sóval melegítsük meg.

  • répák zöldje
  • szőlőmagolaj

1.A répák zöldjét erős turmixgépben közepesen erős fokozaton hosszan turmixoljuk össze a sóval és az olajjal, majd egy sűrű szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük.

  • 60 dkg tőkehal filé
  • olivaolaj

1. A halat a bőrös oldlaán lassú lángon süssük meg.

  • 1,5l vörösrák alaplé
  • 10dkg salot hagyma
  • 5 dkg póréhagyma fehér része
  • 10 dkg angolzeller
  • 10 dkg édeskömény
  • 5 dkg sárgarépa
  • olivaolaj
  • emulgeálószer
  • vaj

1.A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd az olajon pároljuk meg.

2.Felöntjük az alaplével, majd felforraljuk és 30 percig hagyjuk állni.

3.Erős turmixgépben hozzáadjuk a vajat és az emulgeálószert.

4.Leszűrjük, majd egy szifonba töltjük és felhasználásig melegen tartjuk.