MARINÍROZOTT KESZEG ÉDESRÉPÁVAL - Oliva Étterem, Veszprém

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 8db apró tisztított keszeg
  • 2db közepes vöröshagyma apróra vágva
    Forrás: Nagy Bence

Marinádhoz:

  • 2dl 10%-os ecet
  • 4dl víz
  • 1ek. cukor
  • 1teáskanál só
  • 5db egész fekete bors
  • 1db babérlevél
  • 2db boróka bogyó

Édes répához:

  • 300g tisztított sárgarépa
  • 2ek. méz
  • 2ek. apróra vágott petrezselyem zöldje
  • 2ek. balzsamecet
  • 3ek. extra szűz oliva olaj
  • csipetnyi só

Hogyan kell elkészíteni?

A tisztított halakat alaposan besózzuk és hűtőben egy napig hagyjuk pihenni.

A marinád elkészítéséhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A sózott halakat hideg vízben átmossuk, dunsztos vagy csatos üvegekbe rakjuk a hagymával, és felöntjük a marináddal. minimum 2 hétig érleljük (ez hal mérettől függ, ha nagyobbak akkor az érlelés akár 4 hétig is tarthat)

Az édes répa elkészítéséhez a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a többi hozzávalóval összekeverjük.

Pirítóst kínálunk mellé.