GYÖMBÉRES NARANCSOS SÜTŐTÖK KRÉMLEVES - Fülemüle Csárda, Villánykövesd

Vágólapra másolva!
GYÖMBÉRES NARANCSOS SÜTŐTÖK KRÉMLEVES - Fülemüle Csárda, Villánykövesd
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • kb. 1kg sütőtök (megmosva, kimagozva)
    Forrás: Nagy Bence
  • 900 ml zöldség alaplé vagy víz
  • fél narancs kifacsart leve
  • kis kanál méz
  • 2-3 vékony szelet gyömbér
  • 20g vaj
  • tökmag (megpirítva)
  • 2cl tökmagolaj
  • evőkanálnyi tejhab
  • hagymacsíra

Hogyan kell elkészíteni?

A megmosott kimagozott sütőtököt kb. 3 ujjnyi vastag darabokra vágjuk, majd utána sütőben 180 °C-on vajpuhára sütjük (kb. 3óra). Miután megsült a tök, lehúzzuk a héját és azután egy kis fazékban vagy lábosban vajat olvasztunk és átfuttatjuk a tököt rajta és felöntjük zöldség alaplével, vagy vízzel és hozzáadjuk a fél narancs kifacsart levét, csipet sót, kiskanál mézet, pár szelet gyömbért. Majd ezek után jól összeforraljuk az egészet és a végén besűrítjük egy kiskanál kukoricakeményítővel, amit külön kevés hideg vízzel kikeverünk és úgy agyuk hozzá a levesünkhöz. Tálaláskor a leves tetejére rakhatunk tejhabot, pirított tökmagot és pár csepp tökmagolajjal is meglocsolhatjuk, ínyenceknek még egy kis hagyma csírát is rakhatunk rá.