GESZTENYÉS TÁNYÉRDESSZERT - Fülemüle Csárda, Villánykövesd

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Tészta

  • Tojás 3 db
    Forrás: Nagy Bence
  • Kristálycukor 25 dkg
  • Finomliszt 18 dkg
  • Étolaj 9 dkg
  • Langyos víz 2dl
  • Sütőpor fél teáskanálnyi
  • Kakaópor 3,5 dkg
  • Csipet só

Gesztenyekrém:

  • Gesztenye massza 250g
  • Habtejszín 3dl
  • Rum 1cl

Továbbá:

  • 4-6 gombóc vanília fagylalt
  • kevés cukor karamell
  • csokis keksz morzsa vagy csokis zabpehely morzsa

Hogyan kell elkészíteni?

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük és egyben összekeverjük alaposan, ezután egy kis méretű kivajazott, lisztezett vagy zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tészta masszát úgy, hogy kb. kisujjnyi vastag legyen benne, majd előmelegített 180 °C-os sütőbe helyezzük kb. 30-40percre. Miután megsült és kihült, tetszés szerinti méretre vágjuk. Miközben sül a tésztánk, elkészíthetjük a gesztenye krémünket. Hozzávalókat szintén egy keverő tálba helyezzük, jó habosra, krémes állagura keverjük.

Tálalás: tányérra helyezzük a tésztánkat majd habzsák segítségével rányomjuk a gesztenyekrémünket, mellé rakunk egy gombóc vanília fagylaltot és díszíthetjük cukor karamellel és tejszínhabbal és megszórjuk a egészet csokis keksz vagy csokis zabpehely morzsával.