CSOKOLÁDÉ BOMBA GYÖMBÉRES MEGGYRAGUVAL - Oliva Étterem, Veszprém

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 260g étcsokoládé
    Forrás: Nagy Bence
  • 220g margarin
  • 210g porcukor
  • 130g liszt
  • 4db tojás

Gyömbéres meggyraguhoz:

  • 300g magozott meggy
  • 100g cukor
  • 30g friss gyömbér

Hogyan kell elkészíteni?

A csokoládét a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk habverővel összekeverjük. Hagyjuk kicsit hülni majd hozzákeverjük a porcukrot, lisztet, tojásokat, habverővel alaposan kikeverjük míg szép fényes nem lesz. Kivajazott kilisztezett soufle formákba öntjük és 184 fokon 9 percet majd 194 fokon 2 percet sütjük.

A gyömbéres meggyragu elkészítéséhez a gyömbért megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A cukrot egy forralóba karamellizáljuk hozzáadjuk a gyömbért és a kimagozott meggyet. Addig forraljuk míg kicsit be nem sűrűsödik.

Tálalásnál a "bombát" a tányérra borítjuk külön kis tálkába a meggyragut.