SZILVÁS RIBIZLIS CRUMBLE – Seasons Bistro, Budapest

Vágólapra másolva!
SZILVÁS RIBIZLIS CRUMBLE – Seasons Bistro, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • Szilva 0,8kg
    Forrás: Nagy Bence
  • Ribizli 0,2kg
  • Vaj 0,1kg
  • Liszt 0,15kg
  • Kristálycukor 0,18kg
  • Bourbon vanília őrlemény, ízlés szerint.
  • Narancs 1db
  • Citrom 1db
  • Dió 0,12kg

Hogyan kell elkészíteni?

Elsőként összerakjuk a tésztánkat: A lisztet, vajat, cukorból (0,1kg) és a diót keverőtálba tesszük, és az alapanyagokat a két kezünkkel morzsoljuk szét. Reszeljük hozzá a narancs, citrom héjának a felét, és keverjük át a tésztát. Ezzel meg is vagyunk, egy kis időre, amíg elkészítjük, a gyümölcsragunkat tegyük a hűtőbe.

A szilvát kimagozzuk, a ribizlit leszemezzük, és egy tálba rakjuk, a megmaradt narancs, citrom héját, és levét bele tesszük. Majd reszelünk a bourbon vaníliából hozzá és jól átkeverjük. A kristálycukorból 0,08kg mennyiséget meg karamellízálunk, majd öntünk hozzá vizet és addig főzzük, míg aranybarna lágy cukorszirupot nem kapunk. Ha megvagyunk, a szirupot összekeverjük a gyümölcsragunkkal, majd formába szedjük, és rátesszük a morzsalékos tésztánkat.

Előmelegített sütőben 160-175 °C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. A desszertünk akkor jó, ha a tészta szép aranysárgára sült. Tálaláskor tehetünk mellé gyümölcsöket, de fogyasztható fagylalttal is.