Mi kell hozzá?
Zöldfűszeres T-bon steak:
Grillzöldségek és pirított burgonya:
Fűszerolaj:
Hogyan kell elkészíteni?
Zöldfűszeres T-bon steak:
A vöröshagymát megpucoljuk és közepes méretű kockákra daraboljuk. A zöldfűszereket, rozmaringot, kakukkfüvet, bazsalikomot durvára vágjuk, és hozzákeverjük a vöröshagymához, borsozzuk, és jó alaposan összenyomkodjuk, hadd keveredjenek az íz és illatanyagok. A T-bon steakeket kitesszük az asztalra és mindegyikre szedünk ebből a fűszerkeverékből, és jó alaposan a húsba masszírozzuk. Ha megvagyunk, vele mindegyik szelet húst külön-külön csomagoljunk el és tegyük a hűtőbe pihenni legalább egy órát, maximum egy napot. Sütés előtt kaparjuk le a húsokról a zöldfűszerréteget. Ezután sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy kis worcestershire szósszal, és alaposan dörzsöljük bele. Végül olajozzuk be a hús mind két oldalát, és grillen vagy bordás serpenyőben nekünk megfelelő módozatra rare, medrare, wd készítsük el. A sütés legvégén tegyünk a húsra egy darabka vajat és hagyjuk ráolvadni, így még ízesebb és szaftosabb lesz.
Grillzöldség és pirított burgonya:
A grillzöldséghez a hozzávalókat megmossuk és megpucoljuk. A lilahagymát, gombát felcikkezzük, a sárgarépát, lilarépát, cukkinit, padlizsánt, édesköményt pedig 0,5 cm- es szeletekre vágjuk. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, mikor már elég forró beledobjuk az összevágott zöldségeket sózzuk, és szeletelünk bele 2 közepes fej fokhagymát. Először pirítjuk, majd készre pároljuk. A pirított burgonyához a parázsburgonyát félbevágjuk, sós vízben félpuhára főzzük. Serpenyőben kevés étolajat forrósítunk, a burgonyákat vágott felükkel beletesszük és megpirítjuk, ha szeretnénk, sózzuk-borsozzuk.
Fűszerolaj:
A vöröshagymát apró kockára, a zöldfűszereket pedig durvára vágjuk. Az étolaj és az olívaolaj keverékével alaposan összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük.15-20 perc pihentetés után fogyasztható is.