Pappardelle vargányával és juhsajttal - Trattoria Toscana, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • vargányagomba
    Forrás: Nagy Bence
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • szerecsendió
  • bors
  • koktél paradicosm
  • száraz fehérbor
  • tejszín
  • római juhsajt
  • pármai sonka
  • pappardelle tészta (széles metélt)

Hogyan kell elkészíteni?

A pármai sonkát 180 fokon süssük 8-10 percig, ez a tálaláshoz szükséges. Tegyük fel főni a tejszínt őrölt szerecsendióval, feketebors, majd ha elkezd forrni, elzárjuk alatta gázt és hozzáadjuk a római juhsajtot. Forrósítsuk fel a teflon serpenyőt, a felszeletelt vargányát tegyük bele, locsoljuk meg olívaolajjal, adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát. Ha karamellizálódtak a gombák, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fehérbort. Figyelni kell, hogy amikor a fehérbort öntjük, húzzuk le a gázt. Tegyük hozzá a koktélparadicsom gerezdeket. Sózzuk, borsozzuk. A tésztához szükséges lisztet, tönkölybúzát és tojást gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, majd főzzük meg. Mivel friss tésztáról van szó, 4-5 perc alatt megfő. A tésztát forgassuk össze a gombával, szórjuk meg petrezselyemmel és pár csepp olívaolajat adjunk hozzá.