Panzanella - Trattoria Toscana, Budapest

Vágólapra másolva!
Panzanella - Trattoria Toscana, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • tengeri sügér
    Forrás:Nagy Bence
  • paradicsom
  • hagyma
  • lila hagyma
  • sárgarépa
  • angolzeller
  • oregano
  • olívaolaj
  • kenyérkocka
  • bazsalikom
  • fehérborecet
  • ecetes uborka
  • bors
  • tej
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • szerecsendió

Hogyan kell elkészíteni?

Filézzük ki a sügért, mindig a gerincét kell követni. A paradicsomok aljára keresztet metszünk és tegyük forró vízbe. Ezután jeges vízbe helyezzük, majd meghámozzuk, végül felkockázzuk. Egy másik lábasban forraljunk vizet és adjunk hozzá tejet. Tegyük bele a babérlevelet, a fokhagymát, az őrölt szerecsendiót és a borsot. Tegyük bele a halfilét. Kockázzuk fel a sárgarépát. Szeleteljük fel a lilahagymát, a zellert, és tegyük forrásban lévő sós vízbe. Ezután helyezzük a zöldségeket jeges vízbe. Tegyük át a zöldségeket egy tálba, adjuk hozzá a paradicsomot és a felkockázott ecetes uborkát, ízesítsük oregánóval, borssal, sóval és olajjal, majd néhány csepp ecettel. Tépkedjük meg a friss bazsalikomot, és tegyük erre a zöldség keverékre, majd végül a kenyérkockát. Hagyjuk állni minimum egy fél órát. Turmixoljunk össze olívaolajat bazsalikommal, majd öntsük rá a halra.