Kacsa burger libamáj majonézzel - Kiosk, Budapest

Vágólapra másolva!
Kacsa burger libamáj majonézzel - Kiosk, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 30 dkg kacsamell
    Forrás: Nagy Bence
  • 5 dkg kacsa töpörtyű
  • bors
  • 1 szem paradicsom
  • 2 levél jégsaláta
  • 20 dkg libamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1,5 dl majonéz
  • kis csokor majoránna
  • 0,5 kg burgonya

Hogyan kell elkészíteni?

A darált kacsamellet összekeverjük a darált töpörtyűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd serpenyőben elősütjük mind a két oldalát.185 fokos sütőben készre sütjük és vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a pogácsát. A libamájat kevés darabolt hagymával alacsony hőmérsékletű sütőben megsütjük, majd a sütés után a zsírját eltávolítjuk és forró tejszínnel krémesre keverjük. A végén ízesítjük sóval és borssal, majd a finomra vágott majorannát is hozzászórjuk. A hagymát felszeleteljük és bő zsírban ropogósra sütjük, majd összemorzsoljuk.

A paradicsomot és a salátát felaprítjuk és a hamburgerzsömlékben szétosztjuk, miután megkenegettük majonézzel, mind a két oldalra a felső réteg és a zsemle teteje közé helyezzük a hagyma chipszet.

Külön házi hasábburgonyát adunk a tálalásnál a hamburgerhez.