Almás morzsás tart - Kiosk, Budapest

Vágólapra másolva!
Almás morzsás tart - Kiosk, Budapest
Vágólapra másolva!

Tésztához (Sable breton)

  • Sima liszt BL55 0,4 kg
    Nagy Bence
  • Vaj ( hideg apró kockákra vágva ) 0,24 kg
  • Mandulaliszt 0,05 kg
  • Porcukor 0,15 kg
  • Tojás 0,09 kg
  • Vaníliás cukor kevés
  • Citromreszelék kevés
  • Só 0,02 kg

Hogyan kell elkészíteni?

A szárazanyagokat összekeverjük, majd a tojás hozzáadásával linzertésztát gyúrunk úgy, hogy a felkockázott vajat a legvégén apránként dolgozzuk a tésztához.

Házi sárgabarack lekvár:

  • Sárgaarack püré 0,5 kg
  • Cukor 0,15 kg
  • NH pectin 0,3 g

Hogyan kell elkészíteni?

A sárgabarack pürét 40 – 45 Celsius fokig felmelegítjük, majd hozzáadjuk a
a cukorral elkevert pektint.
Felfőzzük, ezután hagyjuk kihűlni .

Párolt Almatöltelék:

  • Friss Granny smith zöldalma 0,6 kg
  • Cukor 0,07 kg
  • Vanília rúd 1 db
  • Vaj 0,05 kg
  • Őrölt fahéj 0,001 kg

Hogyan kell elkészíteni?

A vajat felmelegítjük a,majd hozzáadjuk az almát és elkezdjük a párolási folyamatot , ezután megszórjuk cukorral és belerakjuk a vaníliarúd kikapart belsejét. Puhára párolva visszahűtjük, majd hozzáadjuk az őrölt fahéjat

Felverhető Mandulás ganache

  • Tejszín 35 %-os 0,1 kg
  • Invert cukor 0,01 kg
  • Glükóz szirup 0,01 kg
  • Fehér csokoládé 33,1 %- os 0,035 kg
  • Kakaóvaj 0,0125 kg
  • Tejszín 35%-os (hideg)0,1825 kg
  • Vanília rúd 0,5 db
  • Pate de d’amande 50%-os marcipán 0,0625 kg
  • Reszelt citromhéj 0,001 kg

Hogyan kell elkészíteni?

A 10 dkg tejszínt felfőzzük az invertcukorral és a glükóz sziruppal, a vaníliarúddal kikaparva, valanint a reszelt citromhéjjat .
Ha felforrt , akkor összekeverjük az olvasztott csokoládéval és az olvasztott kakaóvajjal , amelyhez merülő mixert használunk.

Emulgálás közben hozzáadjuk felkockázott marcipánt apránként, majd a hideg tejszínt ezt követően tökéletes emulziót készítünk. Dupla fóliával ellátva hűtve tároljuk 24 órán keresztül. Felhasználáskor hűtőből kivéve habbá verjük , nyomózsákból formázzuk.

Mandulás morzsa:

  • Vaj 0,15 kg
  • Barnacukor 0,15 kg
  • Liszt 0,15 kg
  • Mandulaliszt 0,15 kg

Hogyan kell elkészíteni?

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Miután elkészült lefagyasztjuk , majd reszelővel lereszeljük .
Sütjük, ha kihűlt, akkor ropogós jellegű morzsát kapunk.