Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A torta alapja a diós tonkababos piskóta. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába megy a porcukor a vaniliás cukor a reszelt tonkabab a darált dió a liszt és a sütőpor. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezzel lazítjuk a diós tésztát. Dolgozzuk össze alaposan. Kivajazott , kilisztezett tepsibe tesszük és az előmelegített sütőben megsütjük. 3perc 170C majd 7perc 155C ha kihült csak utána dolgozunk tovább vele.
A túró töltelékhez keverjük össze a túrót a reszelt citromhéjat a kristály cukrot a kikapart bourbon vaníliát az instant zselatint és a kemény habbá vert tejszínt. Tegyük hűtőbe tálalásig.
Az őszibarack ragu rendkívül egyszerű. Pirítsunk cukrot mindenféle zsiradék nélkül. Ha már szép karamell színű kevés vizet öntsünk rá, tegyük bele a fahéj rudat. Amikor elolvad teljesen a karamell a vízben akkor vegyük le a gázról és szórjuk bele a levendulát. Így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt szűrjük le és tegyük bele az apró kockára vágott barackot.
A grillázskészítés sem bonyolult. Pirítsunk cukrot mindenféle zsiradék nélkül. Ha már szép karamell színű tegyük bele a diót. Keverjük át jó alaposan. Majd vékonyan kiolajozott tepsi hátuljára kenjük rá annyira vékonyra amennyire csak lehet. Hagyjuk kihűlni. Majd egy erős turmixgépben daráljuk le morzsaszerűre.
A kápiákat süssük meg jó alaposan. A bőre legyen teljesen fekete. Máskülönben nem lehet szépen megtisztítani. Hámozzuk meg hűtsük ki. A fagyasztott málnát olvasszuk ki. Rakjuk egy turmixgépbe a tisztított kápiával és egy kevés kristálycukorral. Turmixoljuk le alaposan. Ha kész akkor egy szűrőn keresztül egy merőkanál segítségével törjük át a képiás málnapépet egy másik tálba. Majd tegyük a fagyasztóba. Ha már kezd kásásodni akkor botmixerrel turmixoljuk le jó habosra. Majd megint fagyó. Ezt csináljuk meg minél többször. Mert ettől lesz igazán lágy, krémes és nem jégkásás.
Tálalás: pogácsaszaggatóval szúrjunk ki kettő karikát a diós tésztából. Egy pont ugyanakkora csőbe helyezzük az egyik tésztát ez lesz a tortácska alja. Tegyünk rá a túrókrémből, majd jöhet a másik tészta karika. Ezzel nyomjuk ki óvatosan a mini tortát a tányérra. A grillázsmorzsából húzzunk egy csíkot a tányérra majd fagylaltos kanállal tegyünk rá egy gömböt a málnás kápia sorbetből. A barackraguból halmozzunk a tortácska tetejére, de tegyünk pár kockát a tányérra is össze vissza és óvatosan csorgassuk meg a levendulás sziruppal a tányért is.