Funky pacalsaláta - Funky Pho, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • fél kg előfőzött (fagyasztott) pacal
    Forrás: Nagy Bence
  • hüvelykujjnyi gyömbér, finomra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • chiliszósz/paszta vagy friss chili, ízlés szerint
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 evőkanál ecet (10 százalékos) vagy 2 evőkanál rizsecet
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 3 szál újhagyma, vékonyan felszeletelve

Hogyan kell elkészíteni?

A pacalt feltesszük főni. Addig főzzük, míg puha nem lesz, de nem szottyos. A cukrot elkeverjük a szójaszósszal, az ecettel, a szezámolajjal, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, a választott chili félét, majd hozzákeverjük a leszűrt pacalt. Hűtőbe tesszük, majd tálaláskor megszórjuk az újhagymával.