Bőrén sült fogasfilé spenótos burgonyapürével - Mi a kő, Köveskál

fogas mi a ko
Vágólapra másolva!
Bőrén sült fogasfilé spenótos burgonyapürével - Mi a kő, Köveskál
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 4 db 18 dkg fogasfilé
    Forrás: Nagy Bence
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • bébi paraj

Zöldborsó mártás:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 15 dkg vaj
  • petrezselyem

Hogyan kell elkészíteni?

A fogas bőrét beirdaljuk, sózzuk, majd a bőrével lefelé egy előre felforrósított serpenyőben kevés olíva olajon pirosra sütjük (kb. 6 perc). Ezután egy előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük bőrével felfelé kb. 8 percig készre sütjük.

Eközben elkészítjük a burgonyapürét. A zöldborsómártáshoz a zöldborsót kevés cukorral, sóval feltesszük főni, kb. 5-6 percre. A turmixba annyit adunk a borsóhoz a főzőlevéből, hogy egy mártás állagot kapjunk, és hozzáadunk turmixolás közben 15 dkg vajat. Kis tálkában külön tálaljuk.

A burgonyapüréhez a spenótot a tálaláskor frissen keverjük hozzá.