Bahn xeo - Funky Pho, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 130 g rizsliszt
  • 2,5 evőkanál kurkuma (por)
    Forrás: Nagy Bence
  • 1 teáskanál só
  • 300 ml kókusztej
  • 2 szál újhagyma, karikára vágva

Töltelék:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma, felszeletelve
  • 200 g sertés császárhús (bőr nélkül) kb. két centis kockákra vágva
  • 200 g babcsíra
  • 2-3 evőkanál halszósz

Tálaláshoz:

  • 1 fejes saláta
  • 100 g mungóbab-csíra
  • 2 szál újhagyma, vékonyan felszeletelve
  • Thai bazsalikom, menta
  • Vietnami asztali szósz

A rizspalacsintához összekeverjük az alapanyagokat, hogy csomómentes, közepesen híg tésztát kapunk. Addig a serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a felszeletelt hagymát, gyakran kevergetve, nehogy megégjen. Hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk, míg megsül, majd meglocsoljuk pár kanál halszósszal, és frissen őrölt fekete borsot szórunk rá. Lehúzzuk a tűzről és a tálalásig félretesszük. Egy serpenyőt tűzforróra hevítünk, kicsit bővebb olajon 1 kisebb merőkanál tésztát egyenletes kör alakúra terítünk bele. Két percig sütjük erős lángon, majd megszórjuk az egyik felét a húsos töltelékkel, és ráhajtjuk a másik felét, mint egy omlettre. Tovább sütjük 1 percig, majd óvatosan átfordítjuk a másik oldalára és azt is 1 percig sütjük, hogy ropogós legyen. Egy tiszta deszkára tesszük, ahol felvágjuk 5-6 darabra.

Tálalás:

A megmosott salátaleveleket, a zöldfűszereket és a mungóbab-csírát az asztalra tesszük a feldarabolt palacsintával. Egy salátalevelet a tenyerünkbe fogunk, ráhelyezünk egy darab palacsintát, majd ízlés szerint zöldfűszereket, csírát. Begöngyöljük a salátalevelet, és az asztali szószba mártogatva fogyasztjuk.