Tarja lecsóval - Jókai Bisztró, Pécs

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 800 dkg tarja
    Forrás: Nagy Bence
  • 1db vöröshagyma
  • 2db paprika
  • 2db paradicsom
  • kakukfű
  • petrezselyem
  • jus
  • olívaolaj
  • koktélparadicsom

Hogyan kell elkészíteni?

Előmelegített serpenyőben olajon pirítsuk meg a tarját, sózzuk meg, tehetünk hozzá kakukkfüvet is. Ha kapott a hús egy kis kérget, tegyük át a tepsibe, ismét sózzuk-borsozzuk, valamint tegyünk mellé kakukkfüvet, végül locsoljuk meg jus-vel. Tegyük be a sütőbe 220 fokra, majd vegyük vissza 140 fokra, nagyjából egy óra alatt készül el. Aprítsuk fel a zöldségeket. Olajon pirítsuk meg a hagymát, ha átpirult, akkor adjuk hozzá a paprikát és kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk. Ezután a paradicsomot is tegyük hozzá. A lecsóra kanalazzunk egy kevés just és olívaolajat. A tarját miután felszeleteltük, tálalás előtt pirítsuk meg egy serpenyőben. Vegyük ki a húst, majd öntsük le a serpenyőből az olajat. Tegyük vissza a tarját és öntsünk rá just, majd ha vastag kérget kapott, helyezzük a tányérra. A félbevágott koktélparadicsomokat forgassuk meg a hús serpenyőjében, kanalazzunk rá just és már készen is vannak. Aprítsuk fel a petrezselymet és szórjuk a lecsóra.