Mézes-chilis garnéla fokhagyma chipsszel - Múzeum Kávéhoz-Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
Mézes-chilis garnéla fokhagyma chipsszel - Múzeum Kávéhoz-Étterem, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • Garnéla 0.60 kg
    Forrás: Nagy Bence
  • Só 0.02 kg
  • Méz 2 evőkanál
  • Fokhagyma0.03 kg
  • Chili 2 db
  • Tej 0.2l
  • Vaj 0.08 kg
  • Petrezselyem 1cs
  • Olívaolaj 0.08 l
  • Száraz fehér bor 0.2l
  • Borsócsira 8-12 szál

Hogyan kell elkészíteni?

Az előmelegített serpenyőbe olívaolajat öntünk. A megtisztított rákokat ebben a forró olajban pirítjuk meg, sózzuk, és megszórjuk az összevágott chilivel. Felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a mézet. Amikor a bor alkoholtartalma elforrt, beletesszük a vajat és a petrezselymet. Miután a mártás a vajtól besűrűsödött, tálaljuk tányérra és szórjuk rá a fokhagyma chipszet és díszítsük pár szál borsócsírával. A fokhagyma chipszhez szeletekre vágott fokhagymát tejben leforrázunk, majd leszárítva forró olajban aranysárgára sütjük.