Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Lábasban barna cukrot karamellizálunk, amikor arany barna, akkor ráöntjük a friss, megmosott málnát (a mirelit is tökéletes). 15-20 percig közepes lángon főzzük a málnát, mikor már kezd sűrűsödni és elpárolgott a kellő mennyiségű víz, csipet sót teszünk bele és 3-4 szál tárkonyt, a tárkony lehet több is, ízlés szerint. A lábast levesszük a tűzhelyről, fóliával lefedjük és kb. 15 percig hagyjuk, ez idő alatt a tárkony aromája kellő képen ki fog ázni, ha belefőztük volna, a tárkony aromája nem lenne olyan friss, és a málna szép színét is befolyásolná, sokkal mattabb lenne.
Míg pihen a málna dresszing, előkészítjük a salátákat:
A baby pak choi salátát hideg vízben megmossuk, konyharuhán lecsepegtetjük, de ha van saláta centrifugánk, azt is használhatjuk.
Ízlés szerint választhatunk salátákat: madár, tölgy, lolo, frezee, baby spenót, ezeket ugyanúgy mossuk meg, mint a pak choi salátát.
Természetesen gazdagíthatjuk még más zöldségekkel is mint például.: spárgával, répával, vajretekkel, piros retekkel, cukkínival, uborkával,stb. ezeket a zöldségeket, tisztítás után, zöldséghámozóval vékony szeletekre, metéltekre szeleteljük.
Hogy még egészségesebbé tegyük salátánkat, különböző csírákat is vásárolhatunk.A salátáinkkal elkészültünk, ez idő alatt a málna is kellő képen kihűlt, a tárkony szárat leveleivel együtt eltávolítjuk, és a málna velőt sűrű szövésű szitán át paszírozzuk, ha van otthon tubus beletöltjük, de az sem baj , ha csak egy tálkában hagyjuk, és hűtőbe rakjuk!
Tálalás,elkészítés:
A salátákat, zöldségmetélteket egy keverőtálba óvatosan összekeverjük.
Egy nagy lapos tányér közepére kb. 0.5dl málna dresszinget öntünk, erre minél lazábban halmozzuk a salátákat. Ha szeretnénk csírákat is, azt a saláta tetejére halmozzuk. A zsendicéből 0.6-1 dkg –os golyókat formázunk és a saláta mellé rakjuk tetszés szerint, az egész salátát locsoljuk meg olíva olajjal, (érdemes jobb minőségűt venni,sokkal finomabb, kellemesebb lesz a salátánk). A salátára is öntünk a tárkonyos málna dresszingből, és csak ezt követően szórjuk rá a teff gabonát, így az olajos-dresszinges salátához sokkal jobban hozzátapad, nem pereg le a tányér aljára. A salátát előre semmi képpen ne keverjük össze a dresszingel, olivával, mert a levelek összetapadnak és a tányérra kerülve egy lapos, fonnyadt hatású salátát tálalnánk.
Ha tartjuk a tálalás sorrendjét, a saláták frissek, ropogósak maradnak.