Fokhagymás libacomb - Bándi Udvarház, Bánd

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • egész bors
    Forrás: Nagy Bence
  • libacomb
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • majoranna
  • libazsír
  • puliszka:
  • alaplé
  • kukoricadara
  • párolt hagyma
  • krumpli
  • őrölt kömény

Hogyan kell elkészíteni?

A tepsiben helyezzük el a besózott libacombokat, majd tegyünk mellé vöröshagymát. Szórjuk meg egész borssal és majorannával. Öntsük fel vizzel, de épp csak annyival, hogy az alját ellepje és a combokra tegyünk egy kis libazsírt is. 200 fokos sütőbe tegyük, majd az első 20 perc után állítsuk le a hőfokot 180 fokra, majd miután megpuhult a hús, ismét állítsuk 200 fokra a sütőt, hogy megpiruljon a bőre. A puliszkához való alaplevet tegyük fel forralni, majd adjuk hozzá a párolt hagymát és folyamatos kavarás mellett adagoljuk a kukoricadarát. Ezután vegyük le a tűzről és fedjük le.

A főtt krumplit hintsük meg őrölt köménnyel és majorannával és egy serpenyőben forgassuk össze a párolt vöröshagymáva és tegyük be a sütőbe.