Pulled pork szendvics - Terminál, Budapest

Vágólapra másolva!
Pulled pork szendvics - Terminál, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • sertés tarja és lapocka
    Forrás: Nagy Bence
  • barbecue szósz

Fűszerkeverékhez:

  • bors
  • cukor
  • csípőspaprika
  • pirospaprika
  • koriander (őrölt)
  • római kömény
  • gyömbér

Coleslaw saláta:

  • káposzta
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • mustár

Készítsünk fűszerkeveréket a hozzávalókból. Szórjuk be a húst a fűszerkeverékkel, vagy forgassuk meg benne úgy, hogy minden oldalról érje. A húst fatüzelésű kemencében – úgynevezett smokerben- tudjuk kisütni 120 fokon és nagyjából 6 és fél - 8 óra hosszat sütjük. Ha elkészült a húst, daraboljuk fel és adagoljunk hozzá barbecue-szószt és fűszerkeveréket. Ízlésünk szerint válasszunk zsemlét, vagy egyéb pékterméket, töltsük meg a hússal és a Coleslaw salátával, és már fogyaszthatjuk is.

Coleslaw saláta:

Vágjuk össze a káposztát, tegyünk hozzá egy kevés paradicsomot, és locsoljuk meg egy kis majonézzel. Fogyasztás előtt a salátát sózzuk, borsozzuk és tehetünk bele egy kis hagymát.