Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A céklát megfőzzük, vagy sütőben sóval meg sütjük, a csicseri borsót éjszakára beáztatjuk majd leszűrjük és fűszeres (sós, babérleveles, fokhagymás, vöröshagymás) vízben megfőzzük.
Bot mixerrel pürésítjük, vajjal dúsítjuk. A camembert sajtot grillezzük, a kagylót serpenyőben megsütjük, fűszerezzük sóval, borssal és dióolajjal. Egy rész ecet és két rész olaj felhasználásával dresszinget készítünk, amelyet sóval, borssal és cukorral ízesítünk.
Tálalás:
A vékonyra szeletelt céklát a tányérra rakjuk, dresszinggel lekenjük, majd jöhet a grill sajt, és a csicseriborsó krém, amire helyezzük a kagylót, dekoráljuk citrom karikával és zöld fűszerekkel.