Marinált cékla carpaccio Szent Jakab kagylóval - Carmen Étterem, Győr

Vágólapra másolva!
Marinált cékla carpaccio Szent Jakab kagylóval - Carmen Étterem, Győr
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • cékla 40dkg
  • camembert sajt 20 dkg
    Forrás: Nagy Bence
  • csicseriborsó 30dkg
  • Szent Jakab kagyló 4 db
  • vaj 5dkg
  • dióolaj
  • olíva olaj
  • bors
  • fehér balzsam ecet
  • cukor
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • vöröshagyma

Hogyan kell elkészíteni?

A céklát megfőzzük, vagy sütőben sóval meg sütjük, a csicseri borsót éjszakára beáztatjuk majd leszűrjük és fűszeres (sós, babérleveles, fokhagymás, vöröshagymás) vízben megfőzzük.

Bot mixerrel pürésítjük, vajjal dúsítjuk. A camembert sajtot grillezzük, a kagylót serpenyőben megsütjük, fűszerezzük sóval, borssal és dióolajjal. Egy rész ecet és két rész olaj felhasználásával dresszinget készítünk, amelyet sóval, borssal és cukorral ízesítünk.

Tálalás:

A vékonyra szeletelt céklát a tányérra rakjuk, dresszinggel lekenjük, majd jöhet a grill sajt, és a csicseriborsó krém, amire helyezzük a kagylót, dekoráljuk citrom karikával és zöld fűszerekkel.