Mangós mille feuille mézkrémmel - Carmen Étterem, Győr

Vágólapra másolva!
Mangós mille feuille mézkrémmel - Carmen Étterem, Győr
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • mangó 1db
    Forrás: Nagy Bence
  • mangó gyöngy 32db
  • kristálycukor 10dkg
  • fehérbor 1,5 dl
  • zselatin lap 2db
  • tej 1 dl
  • tejszín 2,5dl
  • tojás 3
  • méz 3 evőkanál
  • leveles tészta 25dkg
  • liszt
  • menta
  • eper

Hogyan kell elkészíteni?

Először is elkészítjük a mézkrémet, a tojás sárgáját és a mézet 1 dl tejszínnel és 1 dl tejjel 85 fokra felmelegítjük, majd hozzá rakjuk a beáztatott kinyomkodott zselatin lapokat, lehűtjük 35 fokra majd bele keverjük a felvert tejszín habot, és hűtőbe rakjuk minimum 4 órán át. Közben elkészítjük a gyümölcs zselét. A cukrot karamellizáljuk majd belerakjuk a mangó felét és a bort amivel puhára főzzük majd pürésítjük hozzá rakjuk a maradék kockára vágott mangót és üvegesre pároljuk, ha elkészült akkor jöhet a beáztatott kinyomkodott zselatin lap. A gyümölcs zselét tepsire öntjük, és hűtőbe tesszük. A leveles tésztát kb. 2 mm -re kinyújtjuk és a sütőlap hátoldalára fektetjük és sütő ráccsal lenyomva tesszük a 150 fokos sütőbe 5-10 percre, félig sütjük meg a tésztát és egyenlő lapokra vágjuk fel, majd 180-200 fokos sütőben készre sütjük, ha minden kihűlt akkor jöhet a tálalás.

Tálalás:

A leveles tésztalapokra helyezzük a zselét, amelyet ugyan akkorára vágtunk, mint a tészta lapokat erre nyomózsák segítségével felnyomjuk a krémet és rétegezzük. A tetejére

tesszük a mangó gyöngyöket, és tányért dekoráljuk eperrel és mentával.