Sacher - Bábel Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
Sacher - Bábel Étterem, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • barackpálinkás sárgabarck pác
    Forrás: Nagy Bence
  • piskóta
  • barack kuli
  • csokoládé strőzel
  • sárgabarck ragu
  • csokoládé héj
  • barack tüll
  • sárgabarck por
  • sárgabarck hab (szifonba töltve)

Hogyan kell elkészíteni?

A sárgabarack kuli a sárgabark velőből van főzve, be van sűrítve agaragarral és vissza van forralva. Kis vaníliával van ízesítve. A sárgabarack ragu úgy készül, hogy az aszalt gyümölcsöt felkockázzuk, és vaníliával és kevés balzsamecettel, kevés mézzel és vízzel van felfőzve. A barack tüll barackból és tápiókából készül. A sárgabarack hab: főzzük fel a sárgabarackot, tegyünk hozzá egy kevés zselatint és agaragart és tejszínt. Főzzük picit hígabbra, majd hidegen tegyük szifonba és 2-3 patronnal habosítsuk. A strőzelt halmozzuk a tányérra, sárgabarack kulival pettyezzük a tányért, a piskótára merjünk egy kevés barack pácot, majd töltsük meg a csokihéjat sárgabarack raguval. A raguhoz adjuk a habot, és szórjuk meg strőzellel. Tegyünk bele fagylaltot, majd zárjuk le a csokihéjat a másik felével. A piskótát díszítsük a tüllel, majd hintsük meg a kompozíciónkat egy kevés sárgabarack porral.