Duplavirágos desszert

Vágólapra másolva!
Duplavirágos desszert
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

5 dl félédes fehérbor (muskotályos)
10-12 szál levendula
6 zselatinlap vagy 9 gr zselatinpor
4-5 evőkanál cukor
néhány csepp citromlé

LifeNetwork


Hogyan kell elkészíteni?

A rózsakrémhez:
30 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 nagy marék friss rózsaszirom
4 ek. méz
A fehérbort a levendulával meg a cukorral felforraljuk. Néhány csepp citromlével ízesítjük, majd a tűzről lehúzzuk és hozzáöntjük a beáztatott és felmelegített zselatint. Megkóstoljuk: ha szükséges, még egy kicsi cukrot adunk hozzá. Ha langyosra hűlt, leszűrjük, majd poharakba töltve behűtjük. Készíthetjük növényi eredetű tortazseléporral is!
A rózsakrémhez valókat egy tálba tesszük, majd turmixgéppel egynemű-habosra keverjük. A lehűlt borzselé tetejére kanalazzuk, friss, vagy kandírozott rózsaszirmokkal díszítve kínáljuk.