Borjú bélszín - Bábel Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
Borjú bélszín - Bábel Étterem, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • spárga
    Forrás: Nagy Bence
  • bébikukorica
  • bébirépa
  • ratte burgonya
  • kucsmagomba
  • shimei gomba
  • fekete koktél paradicsom
  • bébicékla
  • olíva olaj
  • salott hagyma
  • bébicukkini
  • fokhagyma
  • fehérrépa
  • tejszín
  • vaj
  • vermut
  • bélszín
  • petrezselyem
  • jus

Hogyan kell elkészíteni?

Melegítsük meg az olíva olajat, a felszeletelt salott hagymát tegyük rá, adjunk hozzá egész gerezd fokhagymákat. A felkarikázott fehérrépát is adjuk hozzá, majd öntsük fel egy kevés vermuttal. Forrázzuk le a petrezselymet, majd salotthagymával és zöldségalaplével teljesen simára pürésítsük. Ezt fagyasszuk le. Forrázzuk le a spárgát, a répát és a bébikukoricát, majd helyezzük jeges vízbe. Szeleteljük fel a zöldségeket, majd olíva olajon pirítsuk meg két gerezd fokhagymával, sózzuk. Adjuk hozzá az előre formára vágott ratte burgonyát és a gombákat. A szuvidolt húst először nagyon kevás olajon pirítsuk, majd ha kérgesre sült, akkor adjunk hozzá vajat. Fóliával takarjuk le a kisült húst, majd tálalásnál a zöldségekre helyezzük a borjúhúst, adjunk hozzá just és a petrezselyempürét.