Túrógombóc - Robinson Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Gombóc:

Forrás: Nagy Bence
  • 1,75 kg túró
  • 20 dkg búzadara
  • 3 dkg cukor
  • 5 db egész tojás
  • 1 csipet só

Túró gombóc morzsa:

  • 20 dkg barna cukor
  • 20 dkg vaj
  • 40 dkg liszt

Tejfölhab:

  • Tejföl 30 dkg
  • Tejszín 20 dkg
  • Porcukor 5 dkg

Gombóc:

Az összetevőket összegyúrjuk, és legalább 2 órán át, pihentetjük a hűtőben, hogy a búzadara megszívja magát, majd egyforma 4 dkg-os gombócokat A gombóc pontos főzési ideje 6 perc, lobogó sós vízben!

Túrógombóc morzsa:

Az összetevőket összedaráljuk, és sütő papírral kibélelt tepsibe morzsoljuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt akkor pirított mandulával együtt morzsalékosra törjük.

Tejfölhab:

Az összetevőket habverővel teljesen elkeverjük, és az így kapott masszát habszifonba töltjük, 3 szifonpatront nyomunk rá, és a hűtőben tároljuk.

A kifőzött gombócokat a mandulás morzsába forgatjuk, és a tányérra helyezzük. A gombócok közé tejfölhabot fújunk, megszórjuk még, porcukorral, és kiegészítőként friss gyümölcsökkel díszítjük (eper, szamóca, ribizli, szeder, stb.)