Csilis garnélás bruschetta - Robinson Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • Demi bagette felezve pirítva ( 2 db)
    Forrás: Nagy Bence
  • Vágott magozott csili ( 3 db)
  • Olíva olaj ( 1 dl)
  • Tisztított garnéla 8\12 (5 db\adag)
  • Szeletelt fokhagyma ( 5 gerezd)
  • Felezett koktél paradicsom ( 0,3 kg)
  • Fekete olívabogyó (5 dkg)
  • Zöld olívabogyó (5 dkg)
  • Fehérbor (0,2 l)
  • Vaj 10 dkg
  • Bazsalikom pestó (bazsalikom 0,1 kg)
  • Vágott petrezselyem ( 0,1 kg)
  • Gremolata

Hogyan kell elkészíteni?

A bagetteket fűszervajjal megkenjük, és platnin vagy serpenyőben megpirítjuk. A garnélákat fokhagymával forró serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadunk egy kevés fehérbort, egy jó evőkanál vajat, az olívabogyókat, friss csilit. Hagyjuk egyet forrni, majd hozzá tesszük a felezett koktél paradicsomot, petrezselymet és bazsalikom pestót.

Gremolata:

Megmosott és megszárított citromhéjat, a fehér része nélkül vékony juliannre vágjuk. Petrezselymet finom csíkokra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket először nagyon vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A három összetevőnket összekeverjük 1-1-1 arányban, és annyi olívaolajat öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd kevés citromlével és sóval ízesítjük.

Tálalás:

Tányérra fektetjük a pirított bagettet, a garnélás ragut ráhalmozzuk. A gremolátátval meglocsoljuk.