Céklaleves - Carne Di Hall, Budapest

Vágólapra másolva!
Céklaleves - Carne Di Hall, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • vaníliarúd
  • angolzeller
  • cékla
  • házi sajt
  • bors
  • balzsamecet
  • Ras El Hanout
  • alaplé
  • rétestészta

Hogyan kell elkészíteni?

2-3 darab közepes méretű céklát sütőben, sóburokban, vagy alufóliába csomagolva 180 fokon maximum 2 óra alatt puhára sütjük. Utána pucoljuk meg és turmixoljuk le. Alaplével a kívánt sűrűségig higítjuk, sóval, borssal és ras-el kanonttal ízesítjük, egy kevés balzsamecetet teszünk hozzá, szükség esetén egy kevés cukorral, vagy mézzel édesíthetjük. Felmelegítjük a levest, majd vaj kockát adunk hozzá. Levesbetétként egy vaníliás angolzellert adagolunk. Az angolzellert daraboljuk, vajon vagy olajon kissé átmelegítjük, sót, vaníliát, borsot és egy kevés folyadékot adjunk hozzá. Sajtos samosát készítünk mellé. A samosához előkészítjük a sajttölteléket, ami egy leginkább gomolya sajthoz hasonlító házi sajt, melyet sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítünk. A tölteléket a rétestésztába töltjük, és sütőben vagy olajban kisütjük. A leves mellé tálaljuk.