Kacsamell zellerpürével és zöldségekkel - Halasi Pince, Villány

Vágólapra másolva!
Kacsamell zellerpürével és zöldségekkel - Halasi Pince, Villány
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • kacsamell 0.8kg
    Forrás: LifeNetwork TV
  • só-bors-rozmaring
  • zellergumó 0.8kg
  • vaj 0.1kg
  • brokkoli 0.5kg
  • sütőtök 0.5kg
  • alma 2db
  • szőlőmagolaj 0.05l

Hogyan kell elkészíteni?

A kacsamelleket megformázzuk, zsírját finoman bevágjuk. Sóval, borssal, friss vágott rozmaringgal ízesítjük. Serpenyőben bőrét ropogósra pirítjuk, majd 160 fokos sütőben az ízlésünknek megfelelő fokozatra sütjük. A meghámozott zellergumót felszeleteljük, vízben puhára főzzük. Leszűrjük, ezután kevés sóval ízesítve, vajjal teljesen simára turmixoljuk. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben leforrázzuk. A sütőtököt és az almát meghámozzuk és vékony cikkekre szeleteljük. Serpenyőben szőlőmag olajon lassan mindkét oldalukon karamellizáljuk, a brokkolit is mellé tesszük, míg vissza nem melegszik.

Tálalás előtt a kacsamellet néhány percig pihentetjük és felszeleteljük.