Csokoládékrém torta málnával - Halasi Pince, Villány

Vágólapra másolva!
Csokoládékrém torta málnával - Halasi Pince, Villány
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • csokoládé 70%-os 0.2kg
    Forrás: LifeNetwork TV
  • tejszín 0.22kg
  • passiógyümölcs püré 0.03kg
  • porcukor 0.03kg
  • kakaós kekszmorzsa 0.1kg
  • vaj 0.05kg
  • kakaópor 25%-os 1 teáskanál
  • robbanós cukor 1kávés kanál
  • málna 0.1kg
  • szárított málna
  • menta 1 szál
  • szőlőmagolaj 0.1l

Hogyan kell elkészíteni?

Málnát turmixolunk egy pohárban és ezután leszűrjük. A menta leveleit 150 fokos szőlőmagolajban ropogósra sütjük, majd papírtörlőn tartjuk tálalásig. A kekszmorzsát összekeverjük olvasztott vajjal és a robbanós cukorral, majd formába tömörítjük. Egy tálba tesszük a csokoládét, passiópürét és a porcukrot. A tejszínt felforraljuk, majd a csokoládéra öntjük. Lassan egyneműre keverjük és a morzsára töltjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. Tálaláskor kivesszük a formából a csokoitortát, megszórjuk kakaóporral, málnakrémet teszünk rá, valamint szárított málnát. A sült mentával megszórjuk.