Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Lazacfiléből, tejszínből, tojásfehérjéből készítünk egy halhabot „ Paco jet-ben”, sóval ízesístjük, közben kifőzzük a makarónit /al dente/ sós vízben. A megtisztított rákokat a hártyák átvágásával egyenesre formázzuk. A deszkára kifeszített zsugorfóliára a makaróniból egymás mellé helyezve, egybefüggő felületet készítünk. Ezt megkenjük 3-5 mm vastagon lazachabbal, őrlünk rá citromos borsot, ráfektetünk két rákot és a fólia segítségével szorosan feltekerjük, megkötjük. Gyöngyöző forrásban lévő vízben 8 percig főzzük. Közben a fehérboros halalaplevet a fűszercsokorral felére visszafőzzük, majd tejszín és vaj hozzáadásával befejezzük a mártást amit sózunk, borsozunk. A cukorborsót és a megtisztított mangót julienne-re daraboljuk, fehér balzsamecettel, olivaolajjal, sóval marináljuk és csiliszálakat keverünk bele. Előmelegített mélytányérban tálaljuk, fehérboros-halas vajmártással.