Mákos guba – Gepárd és Űrhajó Borbisztró, Budapest

Vágólapra másolva!
Mákos guba – Gepárd és Űrhajó Borbisztró, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • kifli 6 db
    Nagy Bence
  • mák 8 dkg
  • porcukor 8 dkg
  • tej 8 dl
  • tojás 5 db
  • liszt 1 ek.
  • cukor 8 ek.
  • vaj 5 dkg
  • napraforgó olaj 2 ek.
  • citrom 1 db
  • narancs 1 db
  • csillagánizs 1 db
  • vanília rúd 1 db
  • egy csipetnyi só

Hogyan kell elkészíteni?


A kifliket felkarikázzuk két ujjnyi vastagon, majd 4 dl cukros tejjel leforrázzuk. A vajat az olajjal felhevítjük egy teflonos serpenyőben, és az áztatott kiflit pirosra pirítjuk. 4 dl tejet a csillagánizzsal, reszelt narancs- és citromhéjjal, a vanília rúd kikapart belsejével felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntjük és 1 percig forraljuk. Leszűrjük. Tálalásnál porcukorral elkevert mákkal meghintve tálaljuk.