Hízott kacsamáj zelleres almapürével - Gepárd és Űrhajó Borbisztró, Budapest

Vágólapra másolva!
Hízott kacsamáj zelleres almapürével - Gepárd és Űrhajó Borbisztró, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • kacsamáj 80 dkg
    Nagy Bence
  • alma 60 dkg
  • zeller 20 dkg
  • burgonya 30 dkg
  • vaj 10 dkg
  • saláta mix 10 dkg
  • balzsamecet 2 ek.
  • dióolaj 2 ek.
  • zeller szár 1 szál
  • hús szaft 2 dl

Hogyan kell elkészíteni?


A felszeletelt kacsamájat serpenyőben pirosra sütjük. A meghámozott burgonyát, almát, zellert enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörés után vajjal krémesre keverjük. Az elősütött májakat 4 percre 180 C fokos sütőbe tesszük és megsütjük. A szaft hozzáadásával 1 percig nagyon lassan forraljuk. Tálaláskor balzsamecetes, dióolajos salátával gazdagítjuk.