Epres csokoládé „fudge” - Le Bourbon Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
Epres csokoládé „fudge” -Le Bourbon Étterem, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • kakaópor / 100%/ 80g
    Nagy Bence
  • liszt 80g
  • tojás 2db
  • olvasztott vaj 80g
  • víz 80g
  • eperpüré / 100%-os/ 100g
  • csokoládé / Ocoa/ 200g
  • tejszín 200g

Hogyan kell elkészíteni?

A kakaóport és a lisztet összeszitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a vajat és a vizet, egyneműsítjük, majd pihentetjük 5-8 percig. Pihentetés után habzsák segítségével adagos formába töltjük és 170 fokon 12 percig sütjük. Közben az eperpürét flexipán formában kifagyasztjuk. A csokoládét vízgőzön megolvasztjuk. Tejszínből 100 grammot habbá verünk. A csokoládé 1/3-ból és 100gramm létejszínből csokoládéöntetet készítünk. A csokoládé másik 1/3-ból és a felvert tejszínből mouse-t készítünk. Az utolsó 1/3 olvasztott csokoládéból lapokat öntünk és megvárjuk, míg megdermednek. Ez után összeépítjük a desszertet. Alulra kerül a fudge tészta, rá az eperközép, feltöltjük csokoládé mouse-al, befedjük a csokilappal és a vendég előtt a forró csokival leöntjük.