Lassan sült császárhús fehérbab pürével és sült gyökérzöldségekkel - Bonne Chance Étterem, Bázakerettye

foetel bonne chance
Vágólapra másolva!
Lassan sült császárhús fehérbab pürével és sült gyökérzöldségekkel - Bonne Chance Étterem, Bázakerettye
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 80 dkg bőrös császárhús
    Nagy Bence
  • 10 dkg zeller
  • 20 dkg csicsóka
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg fehér bab ( főzés előtt hideg vízben beáztatjuk)
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 szegfűszeg
  • bors
  • 4-5 kerti zsálya levél és két szál kakukkfű
  • 30 ml étolaj

Hogyan kell elkészíteni?

A beáztatott babot feltesszük főni a babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval. Beletesszük a fej vöröshagymát, beleszúrjuk a szegfűszeget, puhára főzzük. Megfelelő mennyiségű főző lével együtt krémesre turmixoljuk. A császárhúst minden oldalán megsózzuk, kivéve a bőrös felét. A serpenyőben olajat hevítünk és minden oldalán megpirítjuk a császárhúst. Ezt követően sütőben sütjük, másfél órát 140oC-on. Tálalás előtt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk még egyszer átpirítjuk serpenyőben. Közben vajon megpirítjuk a kockára vágott csicsókát és a hasábokra vágott zellert, valamint a vastag szeletre vágott kelkáposztát. A gyöngyhagymát feltesszük vízzel, cukorral, vajjal és a sóval, majd elfőzzük a levét. Amikor pedig a levet elfőztük, hagyjuk karamellizálódni hagymákat. Tálaláskor a babpürére helyezzük a pirított zöldségeket, a sült császárt és a sült gyöngyhagymát, pár szelet vízben áztatott hónapos retek karikával díszítjük. A sült császárt meglocsoljuk a kisült levével.