Hátszín steak grillpaprikával héjában sült vajas burgonyával - ÉS Bisztró, Budapest

Vágólapra másolva!
Hátszín steak grillpaprikával héjában sült vajas burgonyával - ÉS Bisztró, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • hátszín steak
    Nagy Bence
  • tengeri só
  • rózsaburgonya
  • bazsalikomos olaj
  • maldon só
  • pimento paprika
  • snidling
  • Hollandi mártás:
  • 3 szem tojás
  • vaj
  • citrom
  • folyékony füst (kereskedelemben kapható)
  • tárkony

Hogyan kell elkészíteni?

A burgonyákat meglocsoljuk az bazsalikomos olajjal, majd vastagon megszórjuk tengeri sóval. A vajat tegyük tűzre, erre azért van szükség, mert ki kell vonni belőle a vizet. Várjuk meg, amíg gyöngyözni kezd, de nem szabad, hogy forrjon, ezután kanállal merjük ki az olvadt vaj felszínén lévő habot. A tojásokat válasszuk ketté, majd a három sárgáját egy mélyebb edényben három evőkanál hideg vízzel lazítjuk fel, hogy aztán vízgőz felett habverővel folyamatosan keverjük. A felaprított tárkonyt adjuk a tojássárgájához. Az édes paprikát ugyanúgy locsoljuk meg bazsalikomos olajjal, mint a rózsaburgonyákat, és szórjuk meg tengeri sóval. A vízgőzről levett hollandi mártás alaphoz a tisztított vajból kimerünk, majd belecsurgatjuk, és egy csipet maldon sóval ízesítjük. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a folyékony füstöt és a borsot. Süssük elő a hátszínt, grillrácson és faszénen, majd a rózsaburgonyát és a paprikát is. Az egészben megsütött burgonyát vágjuk ketté és tálalás előtt tegyünk rá vajat, majd szórjuk meg snidlinggel.