Mi kell hozzá?
Tészta:
A hozzávalókat simara dolgozzuk, fóliába csomagolva fél órat pihentetjuk. Kb. 2-3 mm-es rudakat nyújtunk belole, 2 ujj szélesre vágjuk, és megformázzuk.
Mártás:
Hogyan kell elkészíteni?
Olívaolajon megpirítjuk a póréhagymát, fokhagymát, majd a csíkokra vágott cukkínit. Megtisztítjuk a rákokat, 8 darabon meghagyjuk a fejeket is, a többinek csak a farkát. Rádobjuk a zöldségekre, sózzuk, borsozzuk együtt pirítjuk, felöntjuk a fehérborral, elpároljuk a levet. Beletesszük a paradicsomokat, pároljuk. A tésztát 3-4 perc alatt megfőzzük. Rátesszük a rákos mártásra, összeforgatjuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és a friss bazsalikommal, tányera tesszük, olivaolajjal meglocsoljuk. Adagonként két egész rák, a többit szétosztva tálaljuk.