Cavatelli Molisani, Gamberi-Zucchine-Pomodorini - Caffé GianMario, Budapest

Vágólapra másolva!
Cavatelli Molisani, Gamberi-Zucchine-Pomodorini - Caffé GianMario, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Tészta:

  • Finom liszt, tipo 00 125gr.
    Nagy Bence
  • Rétes liszt Grano Duro 125gr.
  • Olivaolaj 2 evokanal
  • So 3 gr.
  • Víz amennyit felvesz


A hozzávalókat simara dolgozzuk, fóliába csomagolva fél órat pihentetjuk. Kb. 2-3 mm-es rudakat nyújtunk belole, 2 ujj szélesre vágjuk, és megformázzuk.

Mártás:

  • Garnéla rák egész fejjel 16/20-as, 24 db
  • Póréhagyma 1 fej
  • Fokhagyma 4 gerezd
  • Cukkíni 1 db.
  • Friss koktélparadicsom 250 gr.
  • Fehér bor 0,5 dl.
  • Hal alaplé 1 dl.
  • Petrezselyemzöld
  • friss bazsalikom
  • bors

Hogyan kell elkészíteni?


Olívaolajon megpirítjuk a póréhagymát, fokhagymát, majd a csíkokra vágott cukkínit. Megtisztítjuk a rákokat, 8 darabon meghagyjuk a fejeket is, a többinek csak a farkát. Rádobjuk a zöldségekre, sózzuk, borsozzuk együtt pirítjuk, felöntjuk a fehérborral, elpároljuk a levet. Beletesszük a paradicsomokat, pároljuk. A tésztát 3-4 perc alatt megfőzzük. Rátesszük a rákos mártásra, összeforgatjuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és a friss bazsalikommal, tányera tesszük, olivaolajjal meglocsoljuk. Adagonként két egész rák, a többit szétosztva tálaljuk.