Túrógombóc rozmaringos szilvaöntettel – Nagylaposi Birkacsárda, Gyomaenrdőd-Nagylapos

túrógombóc, nagylaposi birkacsárda
Vágólapra másolva!
Túrógombóc rozmaringos szilvaöntettel – Nagylaposi Birkacsárda, Gyomaenrdőd-Nagylapos
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 350 g túró (zsíros házi túró)
    Forrás:Nagy Bence
  • 50 g búzadara
  • 1 tojás
  • csipet só
  • kevés cukor

Öntet:

  • 25 dkg magozott szilva
  • 1 ág rozmaring
  • 1 szem kardamom
  • bors
  • csipet só
  • cukor (a szilvától és ízléstől függően, akár el is hagyható)
  • citromlé

Hogyan kell elkészíteni?

A hozzávalókat összedolgozzuk és hűtőben 1 órát pihentetjük. Forró, de éppen csak gyöngyöző vízben (csipet sóval és cukorral) kifőzzük. Pirított morzsába forgatjuk. Az öntetet úgy készítjük, hogy a szilvát a frissen őrölt borssal, kardamommal, csipet sóval és a fél ág rozmaringgal és a citromlével feltesszük kis lángon főni. Amikor meglevesedett, összeturmixoljuk és átpasszírozzuk. Beletesszük a maradék rozmaringot, és hagyjuk kihűlni, ezután már tálalhatjuk is.