Szilvás morzsalepény mandulával és vaníliafagylalttal - ÉS Bisztró, Budapest

Vágólapra másolva!
Szilvás morzsalepény mandulával és vaníliafagylalttal - ÉS Bisztró, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Nagy Bence

  • liszt
  • vaj
  • barnacukor
  • kristálycukor
  • fahéj
  • ringló
  • mandula

Hogyan kell elkészíteni?

A lisztet a barnacukorral és szobahőmérsékletű vajjal összemorzsolunk. Magozzuk ki a ringlót. 180 fokon 5 percig sütőben szikkasszuk a morzsatészta felét. A félbevágott ringlókat bőven szórjuk meg cukorral és fahéjjal. A szikkasztott tésztát vegyük ki és fektessük rá a ringlókat, majd szórjuk meg cukorral, majd a tészta másik felét morzsoljuk rá. 20-25 percig 180 fokon sütjük. Hevítsük fel a serpenyőt és szórjuk bele a mandulát, hogy megpirítsuk. Törjük meg a mandulát. Szedjünk gombócokat vanília fagylaltból, majd szórjuk meg mandulával és helyezzük a morzsalepényre.