Paprikás csirke krémleves tejfölkrémmel - Budai Gesztenyés Étterem

Vágólapra másolva!
Paprikás csirke krémleves tejfölkrémmel - Budai Gesztenyés Étterem
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 1,2 kg csirkecomb
    Nagy Bence
  • 0,3 kg vöröshagyma
  • 0,1 kg zsír
  • 0,003 kg fűszerpaprika
  • 0,2 kg paradicsom
  • 0,1 kg Tv.paprika
  • 0,3 l tejföl
  • 1 cs. koriander
  • 1 db lime

Hogyan kell elkészíteni?

Paprikáscsirkét készítünk. A húst leszedjük a csontról, majd apró kockára vágjuk. A lime levével és 1/2 csomag korianderrel összekeverjük a felkockázott húst. A pörkölt alapot habarjuk, hogy sűrű krémes leves állagot kapjunk, majd átszűrjük. 2 db paradicsomot leforrázunk, ezután jeges vízbe dobjuk, majd meghámozzuk és teljesen kivágjuk a belsejét, hogy csak a hús maradjon meg. A paradicsom húst apró kockára vágjuk. A maradék koriandert egy kevés olajjal összeturmixoljuk. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, középre helyezzük a csirkehúst a tetejére egy szelet erős paprika, köré pedig vegyesen tejföl és koriander pöttyöket nyomunk és az egészet megszórjuk a paradicsom kockákkal.