Mi kell hozzá?
Tésztához:
Töltelékhez:
Hogyan kell elkészíteni?
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalókat, a kétféle lisztet, a csipet sóval, ételecettel és a langyos vízzel. Miután galuska állagot kaptunk, hagyjuk 15-20 percig pihenni a tésztát. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és nyújtsuk ki a tésztát. Könnyebb ha kézzel széthuzogatjuk, mintha sodrófát használnánk. A felkockázott epret keverjük össze a cukorral. Verjük fel a tojást, és keverjük össze a túróval, valamint cukorral. Szórjuk meg a hártya vékonyra kinyújtott tésztát a túróval és az eperrel, de nem szabad sokat rátenni, mert különben kiszakad a tészta. Fedjük be tejföllel, tekerjük fel az egészet, és miután beletettük a tepsibe, locsoljuk meg a felhigított tejföllel, és végül a bodzaszörppel. 180°C-on 20 percig süssük. Díszíthetjük eper kulival, ami nem más, mint amikor az epret felfőzzük, cukrozzuk, és leturmixoljuk.