Túrós-epres rétes - Pest-Buda Vendéglő, Budapest

epres túrós rétes
Vágólapra másolva!
Túrós epres-rétes - Pest-Buda Vendéglő, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Tésztához:

Nagy Bence
  • rétesliszt
  • búzaliszt (a rétesliszt mennyiségének fele)
  • ételecet
  • csipet só
  • langyos víz

Töltelékhez:

  • túró
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • eper
  • bodzaszörp

Hogyan kell elkészíteni?

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalókat, a kétféle lisztet, a csipet sóval, ételecettel és a langyos vízzel. Miután galuska állagot kaptunk, hagyjuk 15-20 percig pihenni a tésztát. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és nyújtsuk ki a tésztát. Könnyebb ha kézzel széthuzogatjuk, mintha sodrófát használnánk. A felkockázott epret keverjük össze a cukorral. Verjük fel a tojást, és keverjük össze a túróval, valamint cukorral. Szórjuk meg a hártya vékonyra kinyújtott tésztát a túróval és az eperrel, de nem szabad sokat rátenni, mert különben kiszakad a tészta. Fedjük be tejföllel, tekerjük fel az egészet, és miután beletettük a tepsibe, locsoljuk meg a felhigított tejföllel, és végül a bodzaszörppel. 180°C-on 20 percig süssük. Díszíthetjük eper kulival, ami nem más, mint amikor az epret felfőzzük, cukrozzuk, és leturmixoljuk.