Tejföl mousse - Salon Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
Tejföl mousse - Salon Étterem, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Nagy Bence

  • málna
  • tejföl
  • tejszínhab
  • zselatin
  • barnacukor
  • vaj
  • porcukor
  • liszt
  • bazsalikom
  • tojás
  • citrom
  • bodzahab
  • maldonsó

Hogyan kell elkészíteni?

Gyúrjuk össze a lisztet, barna cukrot, a vajat, és két tojássárgáját, majd egy órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Langyos vízben oldjuk fel a zselatint, majd adjuk hozzá a tejfölt és a porcukrot, a tejszínhabot, majd poharakba tesszük, erre habzsák a legpraktikusabb megoldás. A poharakat a hűtőbe tesszük 15-30 percre. A málnaszemeket hintsük meg porcukorral, törjük össze, és adjuk hozzá fél citrom levét. Keverjünk hozzá friss bazsalikom leveleket. Süssük ki a tésztát, majd törjük szét. A lehűtött poharakba kanalazzuk a málnát, majd a szórjuk meg a tetejét a tésztamorzsákkal, majd a bodzahabbal megkoronázzuk a pohár desszertet. A bodzahab tulajdonképpen tejszínhab, amihez bodzaszörpöt adtunk.