Tart Tatin - Paris-Budapest Étterem és Bar, Budapest

tart tatin paris budapest
Vágólapra másolva!
Tart Tatin - Paris-Budapest Étterem és Bar, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 0,8 kg őszibarack
    t Nagy Bence
  • 0,2 kg eper
  • 0,2 kg cukor

Linzertésztához:

  • liszt
  • egy tojássárgája
  • porcukor
  • vaj

Hogyan kell elkészíteni?

Készítsünk egy hagyományos linzer tésztát, 3:2:1 arányban. 3 rész liszt, 2 a vaj, és 1 a porcukor, valamint egy tojássárgája kell hozzá. A lisztet és a vajat morzsoljuk össze, majd ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a tojássárgáját is. Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe. Készítsünk karamellt, azaz olvasszuk fel a cukrot, majd miután karamellizáltuk, 0,5-1 dl vizet öntsünk hozzá. Ha elkészült öntsük kis formákba. Hámozzuk meg az őszibarackot, és szeleteljük fel. Csumázzuk ki az eperszemeket, majd daraboljuk fel. Rétegezzük a barackot és az epret a karamellre, majd a kinyújtott tésztát ráhelyezzük, és 180 °C-on 15-20 percig sütjük.