Rizottó - Salon Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
Rizotto - Salon Étterem, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Nagy Bence

  • oliva olaj
  • rizottó rízs
  • salotthagyma
  • fehérbor
  • zöldségalaplé
  • vaj
  • parmezán
  • fehérbors
  • borsóhéj
  • bébikápia paprika
  • shimeji gomba
  • kápiapaprika püré

Hogyan kell elkészíteni?

Nyílt lángon süssük meg a bébikápiát, magozzuk ki és hámozzuk meg, és egy balzsamecetes pácban pihentessük. A kápiapaprikát is nyílt lángon süssük meg, magozzuk ki és hámozzuk meg, majd turmixoljuk le. Kevés oliva olajra tegyük az apróra vágott salotthagymát, adjuk hozzá a rizottó rízst, keverjük össze, és tegyük fel a tűzre. Adjunk hozzá néhány evőkanál fehérbort, majd annyi zöldségalaplével öntsük fel, hogy ellepje a rízst, ízlés szerint sózzuk. Vágjuk fel a shimeji gombát és a borsóhéjat. Kevés vajon serpenyőben átlangyosítjuk a borsóhéjat és a gombát, fehérborssal fűszerezzük. Keverjük hozzá a kápiapürét, majd a parmezánt. Vegyük le a tűzről, és keverjünk hozzá pár evőkanál vajat. Tálalásnál tegyük a rizottóra a gombát és a borsóhéjat.