Marhapofa pörkölt tarhonyával - Pest-Buda Vendéglő, Budapest

marhapofa pest buda
Vágólapra másolva!
Marhapofa pörkölt tarhonyával - Pest-BudaVendéglő, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • marhapofa
    Nagy Bence
  • vöröshagyma
  • paprika (fehér)
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • erőspaprika
  • fűszerpaprika
  • konfitált fokhagyma
  • őrölt kömény (pirított)
  • marha alaplé
  • tarhonya
  • füstölt szalonna zsír

Hogyan kell elkészíteni?

Serpenyőbe olajat öntünk, majd kérgesre sütjük a marhahúst, ezzel az eljárással csak hőkezeljük. Fontos, hogy ne lepje el a zsiradék a húst. Készítsünk egy pörkölt alapot, tehát a fazék alját lepje el olaj, arra a vöröshagyma mennyiség ¾-ét tegyük rá, és a felkockázott paprikának is a ¾-ét adagoljuk, és öntsük hozzá a zöldpaprikát is. Miután megdinszteltük a hagymát tegyük rá a felaprított héj nélküli paradicsomot, aztán öntsük fel alaplével, és miután felforrt, végül hozzátesszük a húst. Egy másik fazékban készítsük el a tarhonyát a füstölt szalonna zsíron, egy nagyon kevés olajat hozzáadva, késhegynyi pirospaprikával hintsük meg. Egy egész fej, kisebb méretű vöröshagymát a tarhonyához teszünk, fontos, hogy nem kell felaprítani. Ízlés szerint sózzuk meg, majd öntsük fel marha alaplével. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, majd fedjük le, és így főzzük tovább 20-25 percig.