Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Serpenyőbe olajat öntünk, majd kérgesre sütjük a marhahúst, ezzel az eljárással csak hőkezeljük. Fontos, hogy ne lepje el a zsiradék a húst. Készítsünk egy pörkölt alapot, tehát a fazék alját lepje el olaj, arra a vöröshagyma mennyiség ¾-ét tegyük rá, és a felkockázott paprikának is a ¾-ét adagoljuk, és öntsük hozzá a zöldpaprikát is. Miután megdinszteltük a hagymát tegyük rá a felaprított héj nélküli paradicsomot, aztán öntsük fel alaplével, és miután felforrt, végül hozzátesszük a húst. Egy másik fazékban készítsük el a tarhonyát a füstölt szalonna zsíron, egy nagyon kevés olajat hozzáadva, késhegynyi pirospaprikával hintsük meg. Egy egész fej, kisebb méretű vöröshagymát a tarhonyához teszünk, fontos, hogy nem kell felaprítani. Ízlés szerint sózzuk meg, majd öntsük fel marha alaplével. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, majd fedjük le, és így főzzük tovább 20-25 percig.